Afrika'dan Süper Lig kulüplerine kötü haber
Afrika Futbol Konfederasyonu, aldığı karar ile Süper Lig kulüplerini zora sokacak. Düzenlendiği dönemlerde ortalama 21 Süper Lig yıldızına ev sahipliği yapan ve sezon ortasına denk gelen Afrika Uluslar Kupası, 4 yıl yerine 2 yılda bir oynanmaya devam edecek.
Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF), Aralık 2025'te aldığı Afrika Uluslar Kupası'nı dört yılda bir düzenleme kararından vazgeçti. CAF İcra Kurulu, turnuvanın iki yılda bir yapılmasına oy birliğiyle karar verdi.
Alınan karar Avrupa ve Süper Lig kulüplerini zora sokacak. Avrupa futbolunda sezonun ortasına denk gelen Afrika Ulular Kupası nedeniyle, birçok takım yıldız oyuncularından eksik mücadele etmek zorunda kalıyor. Son düzenlenen Afrika Uluslar Kupası'na Süper Lig takımlarından 21 futbolcu kendi ülkelerinin milli takımlarına davet edilmişti.





