Kar soğuğu geliyor. Hafta ortasına dikkat, sıcaklık sert düşecek
Yağışlı havanın aralıklarla sürdüğü İstanbul'da hafta ortasından itibaren hava bir anda değişecek. Sıcaklığın 8 derece birden düşeceği kent genelinde yeni haftaya kadar kar soğuğu etkili olacak.
Yeni haftayla birlikte yurt genelini etkisi altına alan yağışlı hava dalgası çarşamba gününden itibaren yerini soğuk havaya bırakacak.
Rusya üzerinden gelecek soğuk hava dalgasıyla yağışlar azalacak, sıcaklık 8 derece birden düşecek. Sıcaklık düşüşüyle birlikte yurdun yüksek kesimlerinde kar yağışı bekleniyor.
“Kışlık kıyafetleri giyme zamanı geldi, sobalar ve kombiler artık yanacak.” diyerek son tahminleri paylaşan NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, “Bu haftada özellikle de İstanbul ve kuzey hattında güneşi görmek çok zor olacak. Kent genelindeki kasvetli bir hava devam edecek. Hafta ortasından itibaren de soğuk hava geliyor.” dedi.





