İletişim Başkanı Duran: COP31, ülkemizin iklim diplomasisi vizyonunu uluslararası toplumla paylaşması açısından önemli
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, "9-20 Kasım tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek COP31, ülkemizin iklim diplomasisi alanındaki vizyonunu uluslararası toplumla paylaşması açısından önemli bir imkandır." dedi. | Anadolu Ajansı
Yükseköğretim Programlarında Yeterlilik ve Tanınırlık Programı
Duran, İletişim Başkanlığında düzenlenen "Sıfır Atık'tan COP31'e: Türkiye'nin İklim Diplomasisi" paneline katıldı.
Programda konuşan Duran, Antalya'nın Kepez ilçesinde meydana gelen hortumda hayatını kaybeden 4 vatandaşa Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.
Duran, iklim sorunlarının sınır tanımayan bir doğası olduğunu belirterek, biyoçeşitlilik kaybı, okyanus kirliliği, çölleşme, su kaynakları ile ilgili meseleler, küresel ısınma, atık yönetimi, çevre sorunları gibi devasa bir alandan bahsedildiğini ifade etti.





