ABD'nin BM Temsilcisi Waltz, İran ile uzun süreli çatışmaya hazır olduklarını belirtti
ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Mike Waltz, İran'a yönelik saldırıların, ablukanın ve ekonomik yaptırımların Tahran yönetimini taviz vermeye zorlamasını umduklarını ancak uzun süreli çatışmaya da hazırlıklı olduklarını vurguladı. | Anadolu Ajansı
İngiliz Financial Times gazetesine konuşan Waltz, bundan bir yıl sonra dahi İran'ın nükleer programına ilişkin anlaşmaya varılamamış ve Hürmüz Boğazı'ndaki deniz trafiğinin çatışmalar öncesi seviyesine dönememiş olabileceğini bildirdi.
Waltz, "Varsayımlar üzerinden konuşmayacağım. Temennimiz, İran'ın o zamandan önce anlamlı bir şekilde müzakere masasına dönmesi." ifadelerini kullandı.
Saldırı, abluka ve ekonomik yaptırımların İran'ı taviz vermeye zorlamasını umduklarını belirten Waltz, uzun süreli çatışmaya da hazır olduklarının altını çizdi.





