İran: ABD 7 şartı uygulamadıkça güvenimizi kazanamaz | Son dakika ekonomi haberleri
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Hürmüz Boğazı'nın açılması için belirlenen 7 şartı yerine getirmediği sürece ABD'nin İran'ın güvenini kazanamayacağını söyledi.
Yarı resmi Tesnim Haber Ajansı'nın haberine göre Kalibaf, İran ile ABD arasındaki arabuluculuk sürecinde rol oynayan Pakistan'ın Genelkurmay Başkanı Asım Münir ile başkent Tahran'da bir araya geldi.
Görüşmede ABD'nin İran'a yönelik tutumunu değerlendiren Kalibaf, "ABD 7 şartı uygulamadıkça İran'ın güvenini kazanamaz. Askeri tehdit ve kışkırtmalar kararlarımıza etki edemez" ifadelerini kullandı.
İran'ın uzun yıllardır ABD'ye güven duymadığını belirten Kalibaf, Washington yönetiminin mutabakat zaptında yer alan yükümlülüklerini yerine getirmemesinin mevcut güvensizliği daha da derinleştirdiğini söyledi.





