8 Kasım 2026, Pazar
⛅ 11°
DOLAR 50,0724 EURO 55,9609 STERLİN 67,2010
SON DAKİKA
Dünya

Hükümet karşıtı protestolar düzenlenmişti: İran'dan infaz kararı

İran yargısı, Ocak ayındaki hükümet karşıtı protestolar sırasında İsrail ve ABD adına operasyonlar düzenledikleri gerekçesiyle suçlu bulunan üç kişinin Pazar günü idam edildiğini açıkladı.

Yayınlanma: Kaynak: Milliyet
Hükümet karşıtı protestolar düzenlenmişti: İran'dan infaz kararı
Görsel: Milliyet
REKLAM ALANI728x90

HABER MERKEZİ/ Yargı kurumuna ait Mizan Online internet sitesinin haberine göre, Hassan Divband, Hamid Kazemi ve Reza Zanganeh’e verilen idam cezaları, Yargıtay tarafından onandıktan sonra bu sabah gerçekleştirildi.

REKLAM ALANI336x280

AFP'nin haberine göre, bu kişiler protestolar sırasında “İsrail Siyonist rejimi, ABD ve düşman gruplar adına operasyonel faaliyetlere katılmaktan” suçlu bulundu.

Mizan, bu kişilerin Tahran’ın batısındaki Karaj kentinde molotof kokteylleri ve el bombaları attıklarını, kesici silahlar ve ateşli silahlar kullandıklarını ve kamu tesislerini ateşe verdiklerini belirtti.

REKLAM ALANI728x90
REKLAM ALANI320x50